måndag 14 december 2009

Majlo får leva !!!

Majlo, amstaff hanen med den hjärtkrossade historien i ryggsäcken. Har tänk på honom och hans familj många gånger under dom föregående månaderna. Bloggade även mycket om honom.

I torsdags kom domen, Treåriga amstaffhunden Majlo får leva. Han ska fortfarande utvisas från Norge men han kommer inte att avlivas.

– På natten innan domen kom drömde jag att Majlo stod utanför vår dörr. Vi har så starka band till den där hunden så du kan inte ana, säger en jublande glad matte, Monia Johansson.

Detta har hänt:

För tre år sedan skaffade Monia Johansson och maken Daniel hunden Majlo.
Strax därefter flyttade paret till Norge – där rasen amstaff är olaglig. Detta visste paret inte om.

Den 23 februari – när paret inte var hemma – gick norsk polis in i parets hem och hämtade med sig hunden. De lämnade en lapp där de skrev att den skulle avlivas inom två veckor.
Paret kontaktade en advokat och gick till rätten.

I somras bestämde tingsrätten att paret skulle återfå sin hund – för att föra den till Sverige. De dömde också polisen till att betala rättegångskostnaderna.

Polisen har fortfarande varken betalat några rättegångskostnader eller lämnat tillbaka hunden. Polisen har istället överklagat fallet till nästa instans, Frostating lagmannsrett. Där möttes parterna i december. I torsdags kom domen.

Majlos öde engagerar många. En Facebookgrupp startades och 6 500 personer skrev under Aftonbladets kampanj "Rädda Majlo".

MAJLOOOO MAJLOOO MAJLOOOO
!!!!!!!!!!!

(KÄLLA: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6288669.ab )

Inga kommentarer: