tisdag 11 oktober 2011

Diskutionen är redan uppe (och bra är ju det!), ÄR VERKLIGEN SKOLAN I SVERIGE AVGIFTSFRI?


Fruktstunder och matsäck som föräldrarna ska stå för.
Okej om man har 1 barn... kanske?!
Men om man är en större familj med flera barn så kan man räkna med några tusen per läsår.
Är det rätt av skolan att "boka in" utflykter som kräver matsäck som barnens föräldrar får stå för?
Är det okej att vissa barn får titta på när dom andra barnen äter sin frukt under fruktstunderna?
Ska inte skolan i Sverige vara avgiftsfri?
En obetydlig summa för vissa men för andra kan en lite fruktstund varje vecka ställa till problem för familjen ekonomi.

TYCKER NI ATT DETTA ÄR OKEJ??




3 kommentarer:

LA sa...

Kan tycka att det är ok NÅGON gång ibland, med lite framforhallning. Jr hade f-l dag för ca 3 v sedan. Jag fick lappen kl 16 dagen innan när han kom hem från skolan.. Tänk andra föräldrar som kanske jobbar sent osv. Nä skolorna kan man diskutera.

LA sa...

Kan tycka att det är ok NÅGON gång ibland, med lite framforhallning. Jr hade f-l dag för ca 3 v sedan. Jag fick lappen kl 16 dagen innan när han kom hem från skolan.. Tänk andra föräldrar som kanske jobbar sent osv. Nä skolorna kan man diskutera.

E.v.e sa...

Jag tycker också att det är okej någon gång. Wille tycker att det är super mysigt när dom är ute på utflykt och får sitta och mysa med sin matsäck tillsammans med dom andra klasskompisarna. Men allt för ofta så berättar han om hur det är någon i klassen som inte har någon matsäck med sig. Wille frågar ofta på morgonen innan utflykten om han får ta mig sig extra utifall någon inte har någonting med sig. Sedan så är det fruktansvärt hur viktigt det har blivit bland barnen VAD man har med sig. När vi var små så var man super nöjd med en ost macka och lite varm choklad, det var lyx! MEN NU, lyx nu är den coolaste drycken men den läckraste färgen, dom mest exklusivaste mackorna med dyrt pålägg, man ska ha en snygg termos och den mest exotiska frukten osv osv osv osv. Frågan är om det är VI vuxna som har gjort fel som har accepterat att det blivit såhär, vi köper det dom vill ha, bara för att "ALLA ANDRA" gör det och man vill inte att sitt barn ska sitta där med en "vanlig" matsäck. Dom föräldrar som går emot strömmen och packar ned det traditionella med ostmacka och varm choklad eller saft kommer att ha dom barn som dom andra med "lyx matsäcken" hackar ned på för att deras matsäck inte är lika fin som deras!!! Det första barnen frågar när vi kommer till skolan när det är utflykts dax är "-VAD HAR DU MED DIG I MATSÄCKEN!!!????"... USCH!!!! Jag tycker att det är fruktansvärt och blir super ledsen när jag tänker på hur det har blivit för barnen som växer upp nu. Och hur viktigt är det inte att man har rätt kläder på sig?? MÄRKESKLÄDER för flera tusen såklart.... Ska man gå emot strömmen och riskera att ens barn känner sig lite utanför eller ska man spendera flera tusen på dyra dyra märkeskläder och lyxiga matsäckar bara för att "ALLA ANDRA" gör det?? Vad tävlas det om och vilka är det egentligen som tävlar, barnen eller vi vuxna? VART ÄR VI PÅVÄG?