VI ÄR INDIVIDER. SÖKER IDENTITETER. BEGRÄNSAS AV RÄDSLAN INNAN VI LÄRT OSS ATT UTNYTTJA DEN. KAN OMÖJLIGT BLI NÖJDA MED DE KRAV SOM STÄLLS, MEN SKULLE HELLER ALDRIG KOMMA NÅGONSTANS UTAN DEM.
fredag 2 december 2011
BULGARISK LINSSOPPA!!
Innan jobbet så är det dax att göra en Bulgarisk stark linssoppa.Sunt och så himla gott (förhoppningsvis!)
Den blev super god, till och med lillgrabben slevade i sig. Jag lagar sällan mat med linser i men jag försöker bli duktigare på det. Röda linser har blivit en favorit i linsvärlden då dom är rika på protein, fibrer och mineraler vilket är toppen toppen toppen.
2 dl creme fraiche * 1 vitlökklyfta * salt och peppar
Skölj linserna väl. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, linser, paprikapulver, salt, timjan, pressad vitlök och tomater med spad. Koka under lock på svag värmde i 10 minuter. Smaka av med vinäger och ev mer salt. Serveras med creme fraiche med el. utan vitlök samt bröd eller ugnspannkaka till efterrätt.
(JAG ÄLSKAR STARK MAT SÅ JAG KASTA I 2 TSK SAMBAL OLEK. )
2 kommentarer:
Hittade du något smaskigt recept? Jag har aldrig lagat linser men är super sugen på att prova!
Den blev super god, till och med lillgrabben slevade i sig. Jag lagar sällan mat med linser i men jag försöker bli duktigare på det. Röda linser har blivit en favorit i linsvärlden då dom är rika på protein, fibrer och mineraler vilket är toppen toppen toppen.
Recept :
2 dl röda linser *
2 gula lökar *
1 msk rapsolja *
1 l vatten
1 msk buljongpulver *
1 msk paprikapulver *
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor *
1 burk tomater * (hela el krossade)
1 tsk timjan *
1 skvätt vinäger *
2 dl creme fraiche *
1 vitlökklyfta *
salt och peppar
Skölj linserna väl. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, linser, paprikapulver, salt, timjan, pressad vitlök och tomater med spad. Koka under lock på svag värmde i 10 minuter. Smaka av med vinäger och ev mer salt. Serveras med creme fraiche med el. utan vitlök samt bröd eller ugnspannkaka till efterrätt.
(JAG ÄLSKAR STARK MAT SÅ JAG KASTA I 2 TSK SAMBAL OLEK. )
Skicka en kommentar